Olvass itt egy kicsit, aztán irány az újságos
Részletek a beszélgetésből, mely hamarosan nyomdába kerül ;)

Minek az apropóján készült az interjú

Edináékat nagyon régről ismerjük, sokat ötleteltünk és dolgoztunk is velük már egészen a projekt kezdete óta, de az interjú nem erről szól. Történetük tökéletesen példázza, hogy minőségi írásaikon, posztjaikon és előadásaikon keresztül mára már „Mianmar szakértőként” ismerjék el őket.

Edina és Ákos harmincas éveiben járó, kaposvári születésű pár, akik mindketten az utazás szerelmesei. Mára a fél világot bejárták, a másik fele pedig folyamatosan motiválja őket és ugyan foglalkozásuk szerint nem bloggerek, mégis remekül feltalálták magukat ebben a számukra teljesen új szerepben. Ehhez a kulcs számukra Mianmar volt, az ország, amely teljesen rabul ejtette őket. Ìgy hozták létre a "Varázslatos Mianmar"-t, hogy segítségére legyenek mindazoknak, akik szeretnék felfedezni az arany pagodák elfeledett kincseit. Blogjukon keresztül több ezer magyarnak mutatták meg az ázsiai ország rejtett értékeit, sőt munkájuk által több túra létrehozásában is segédkeztek.

 

Meséljetek egy picit, honnan jött a vonzódás pont Mianmarhoz?

Szerintünk mindenki beleszeret, aki akár csak egyszer is járt már itt! Szerencsére volt alkalmunk rengeteget utazgatni a világban, így van összehasonlítási alapunk. Próbáljátok ki, és meglátjátok mennyire értelmét veszti majd ez a kérdés! ;)

interju1.jpg

Milyen célból indítottátok a blogot?

Imádunk nem csak a felszínen “kapirgálni”, hanem egyre mélyebben elmerülni Burma szokásaival, kultúrájával, az emberek felfogásával, vagy éppen vallásával kapcsolatban. Szívesen adjuk tovább ezeket az infókat, mert egyelőre azért még elég kevesen tudnak bármit is az országról, vagy téves ismereteket olvasnak/terjesztenek. Szeretnénk, ha más is átélhetné azt a számtalan élményt, amiben nekünk részünk lehetett!

 

Mennyire volt furcsa az elején, hogy ennyi mindent megmutattok magatokból?

Szerintem nekünk ez egyáltalán nem volt furcsa. Minél közvetlenebbek vagyunk, annal hitelesebben tudjuk átadni az általunk tapasztalt és felfedezett dolgokat. Ha több időnk lenne ennél is többet mutathatnánk! :) Ez a nyitottság amúgy sem esik nehezünkre, hiszen utazásaink során is igyekszünk minél többet hazavinni magunkkal, legyen szó emberi kapcsolatokról, egyéb értékekről, vagy másféle világnézetről. Így Burma révén rengeteg barátra tettünk szert odakint és idehaza egyaránt.

interju2.jpg

 

Hogyan néz ki a Lar Thuval való együttműködésetek, honnan a kapcsolat?

Ez egy nagyon jó, régóta tartó barátságon alapul. Lar Thuval, a burmai túrák szervezőjével napi szinten kapcsolatban vagyunk, igy mindig első kézből értesülünk mindenről. Szinte tiszteletbeli konzulok is lehetnénk, mert lassan már név szerint ismerjük az épp az országban tartózkodó legtöbb magyart. :P

interju3.jpg

 

Mire vagytok a legbüszkébbek?

Mindig hatalmas örömmel tölt el minket, amikor Mianmarból hazatérve rengeteg beszámolóval és fotókkal köszönik meg nekünk a segítséget. Jó érzés, hogy mások is hazahoznak magukkal egy darabkát Burma kincseiből. Mind közül mégis talán a 2019-es fotótúra áll a szívünkhöz legközelebb, mert az elkészült fotókon keresztül jól látszik, hogy az országot bejárva mindenki más érdekességet fedez fel. 2020-ban ez a túra is egész biztosan folytatódni fog!

 

Miért lehet igény egy ilyen túrára a sok más ázsiai túra között?

A sokszínű Burma (a maga természeti kincseivel, látnivalóival, érintetlen szigetvilágával, és lenyűgöző tengerpartjaival) összehasonlíthatatlanul autentikusabb az összes többi környező országnál. Ezeknél a túráknál a résztvevőknek - függetlenül attól, hogy egyéni utazókról, vagy baráti társaságról van szó - semmire nem marad gondjuk, csak hogy átadjak magukat a felfedezésnek. Az útitervet és az eseményeket bármikor teljesen spontán a saját igényeikre, valamint költségeikre szabhatják, ezért nem egy előre meghatározott fix programhoz vannak kötve. Ezen kívül nincsenek rejtett kiadások, ráadásul egy 23 éves tapasztalattal és tökéletes helyismerettel rendelkező megbízható helyi túra vezető kiseri őket, miközben olyan élményekbe avatja be az utazókat, amelyekre se egy magyar utazás szervező, se egy utazási iroda segítségével nem lenne lehetőségük. Ez a több évtizedes tapasztalat a garancia arra, hogy bármilyen váratlan szituációt képes megoldani.

interju4.jpg

 

Mik a tervek a jövő évre?

Mindenekelőtt szeretnénk meghálálni mindazt, amit ez az ország adott nekünk, ezért egy jótékonysági kiállításon szeretnénk bemutatani a legszebb Mianmarban készült kepéket, majd a bevételt egy burmai árvaháznak adományozzuk. Ezen kívül számtalan érdekes történettel, hasznos infókkal és Lar Thu újabb túraival jelentkezünk majd!

 

Ha érdekel Mianmar fotós szemmel klikkelj a képre a részletekért!

interju5.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmianmar.blog.hu/api/trackback/id/tr314730477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Ha bármilyen kérdésed van Mianmarral kapcsolatban, vagy csak segítségre lenne szükséged, fordulj hozzánk bizalommal. Burmai barátunk Lar Thu, vagy mi egészen biztosan tudjuk a választ! :) varazslatosmianmar@gmail.com

süti beállítások módosítása