B.B.Ú.É.K.

Jól sikerült a szilveszteri buli?

Duplázz, és ünnepelj még egyszer Mianmarban!

Ha április közepén repülsz az országba nem csak a költségeiden spórolsz, de egy remek élménnyel is gazdagodhatsz, ráadásul öt napon keresztül ünnepelheted a burmai új évet.

A mianmariak buddhista eredetű nemzeti ünnepe a Thingyan fesztivál, amellyel búcsút intenek a száraz évszaknak, valamint 10 napra a munkának és az iskolának, így nem csoda, hogy a fiatalok körében is kimondottan népszerű. Sokan jótékonykodnak, vagy kolostorba vonulnak...

30656377_10204508671592809_2429813714044583936_n.jpg

...másoknak csak poénkodásra futja, például csilit rejtenek az ilyenkor szokásos édes rízsgolyóba, a Mote Lone Yay Paw-ba.

A készülődés a kolostorokban, pagodákban és az otthonokban is a Buddha szobrok szentelt vízzel törénő mosdatásával veszi kezdetét, majd irány az utca, ahol az emberek vödrökből öntözik egymást. A víz - mint a változás jelképe - szimbolizálja a megtisztulást, általa lemossák a tavalyi év szerencsétlenségeit.

dsc_4822_1.JPG

Az ország nagy részében jellemzően aranyos ünnepség keretei között megy a locsolkodás, akárcsak Hollókőn, de Yangonban, az ország legnagyobb városában elszabadul a bulika. Az utcákat ellepik a fiatal, még stílusukat kereső "rockerek", "punkok", a színpadokról dübörög a mianmari zene, az állványok tetejéről pedig vizes tömlőkből ömlik az „újévi jószerencse”. Őrült fesztivál kerekedik a nemzeti ünnepből, itt tényleg senki nem akar száraz maradni, semmilyen értelemben sem :) 

Lar Thu tanácsa:

Flip-flopban gyere és kéretőzz fel bármelyik platóra, ha mersz! :D

Ha Te is szívesen bebarangolnád az országot, hogy aztán lélegzetelállító fényképekkel térj haza, ajánljuk a Varázslatos Mianmar fotótúrát, Vámos Csaba vezetésével.

Egyéb túrák kapcsán keress minket Facebook oldalunkon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmianmar.blog.hu/api/trackback/id/tr9913831132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Ha bármilyen kérdésed van Mianmarral kapcsolatban, vagy csak segítségre lenne szükséged, fordulj hozzánk bizalommal. Burmai barátunk Lar Thu, vagy mi egészen biztosan tudjuk a választ! :) varazslatosmianmar@gmail.com

süti beállítások módosítása