Élmények: tömegközlekedés

Csak sétálsz a poros, járdát teljességgel nélkülöző forgalmas hajnali utcán, kerülgeted a szembejövő napi adományukat begyűjtő szerzetesek kígyózó sorait.

20161128_035347-01.jpg

Időközönként elhalad egy rogyásig megrakott platós jármű, benne kimaxolt létszámú utassal. Emberek csüngenek az oldalán, a hátulján, sőt még a tetejére halmozott csomagokon és piaci árukon is alszik valaki. A tömegközlekéshez itt nincs szükség menetjegyre és számlára, a le- és felszállás pedig megállók nélkül zajlik. Nesze neked telekocsi és egyéb "modern", platformokon és appokon alapuló közösségi közlekedés. Ha valamelyik kocsin akad még hely, a "fuvarszervező" lekiabál, vagy ráfütyül minden egyes gyalogosra akit épp elkerülnek.

screenshot_2018-05-06-21-15-26-01_1.jpg

Az utasok összetétele teljesen vegyes: van mindenki az épp a hegyekből, kötött sapkában és meleg hacukában piacozni érkező csajszin keresztül, a teljes nyugalmat és kiegyensúlyozottságot sugárzó apácán át, a szép vasalt fehér inget és "szoknyát" viselő irodistáig. Ruházatukban az elmaradhatatlan papucs a közös pont.

A viteldíj flexibilis, hogy úgy mondjam, "személyre szabott". Mindenki hoz magával valamennyi kis pénzt, amit az általa leutazott szakaszra szán. Nekünk ezt egy többkörös alkujáték során, az utasok közreműködésével szavaztatták meg. A főnöknél természetesen mindíg van elegendő váltópénz, hogy ez ne okozzon gondot a hosszú út során. :)

Ha Te is szívesen bebarangolnád az országot, hogy aztán lélegzetelállító fényképekkel térj haza, ajánljuk a Varázslatos Mianmar fotótúrát, Vámos Csaba vezetésével.

Egyéb túrák kapcsán keress minket Facebook oldalunkon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmianmar.blog.hu/api/trackback/id/tr3013894728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Ha bármilyen kérdésed van Mianmarral kapcsolatban, vagy csak segítségre lenne szükséged, fordulj hozzánk bizalommal. Burmai barátunk Lar Thu, vagy mi egészen biztosan tudjuk a választ! :) varazslatosmianmar@gmail.com

süti beállítások módosítása