Ázsia luxuskivitelben

Egy egzotikus luxus utazásról leginkább a Maldív-szigetek, vagy Bora Bora mesés tengerbe nyúló bungalói jutnak eszünkbe, mint sem egy nyugati világ felé éppen csak kapuit megnyitó elfeledett ázsiai ország. Mianmarral - és úgy általában a legtöbb hozzá közel eső úti céllal kapcsolatban - egyből az olcsóbb, hátizsákos turistákra specializálódott hostelekre, street food ételekre, végtelenül hosszúnak tűnő utakra asszociálunk. Még egy ilyen országban sem ismeretlen fogalmak a luxus, a deluxe, vagy a prémium, csak kicsit keresgélni kell. Bármilyen hihetetlen is, de a világ elől páratlan környezetben elbújni kívánó pároktól kezdve, a tehetősebb kalandorokig mindenki megtalálhatja a legmagasabb színvonalat.

1_2.jpg

Ugyan mi sosem voltunk hívei se a mindent figyelmen kívül hagyó, legalacsonyabb kiadásokat hajszoló és sokszor az utazást megkeserítő mértékű költségcsökkentésnek, se a kirívó stílusú, gyakran teljes elszigetelődést, és az élmények, tapasztalások megtizedelését eredményező fényűző mértékű utazásoknak, most mégis bemutatunk nektek néhány extrém példát, hogy Burma ne csak a fapados kalandozások kapcsán, hanem a minden igényt kielégítő, minőségi szolgáltatásairól is ismert lehessen.

Nincs is annál fényűzőbb, mint a távoli ázsiai célállomásokat magánrepülővel megközelíteni. Burmában is adottak a lehetőségek, hogy klasszikus látnivalóinak útvonalát - a nyüzsgő élettel teli Mandalay-t (ahol többek között a világ legnagyobb könyvének lapjai között kalandozhatunk), az ősi romvárost Bagan-t (annak ezer éves templomaival), az Inle tavat (ahol számos etnikum él együtt különleges úszó falvakban), és a régi fővárost Yangon-t (ahol a világ legcsodásabb aranytól szikrázó sztupája gyűjti be a lélegzet visszafolytott pillantásokat) - egy privát jet fedélzeten járjuk be. A fenti helyszíneken túl egy magánrepülővel, vagy helikopterrel történő utazás esetén olyan csodás vidékek is könnyedén elérhetőek, ahol amúgy ritkák a menetrend szerinti járatok. 

jet.jpg

Ilyen kis eldugott település a festői Kengtun, ahol a burmai és a thai kultúra hatásai ötvöződnek a helyi törzsek között, a gyarmati idők előtti királyság lenyűgöző történelmét idéző Mrauk-U, vagy Mianmar legészakibb részén található Putao, egy buja természettel körülölelt, de a külvilágtól teljesen elszigetelt város, kilátással egyenesen a hófedte Hkakabo Razi hegy csúcsaira.

Akiknek több idő áll rendelkezésére az egyes desztinációkra, Burma ősi kultúráját az életet adó Irrawadi folyón lehajózva egy elegáns, mindössze 50 fő befogadására alkalmas luxuscirkáló fedélzetén is megtekintheti. Az ország legelegánsabb hajója egy olyan cruiser, amelyet Ázsia egyik legpatinásabb, több mint százéves múlttal rendelkező yangoni hotelje üzemeltet. A pazar stílusban kialakított hajó minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amit fényűzés alatt értünk, elbűvölő, dekadens környezetet teremt a legnagyobb kényelmet kereső utasoknak is. A többnapos utazás természetesen az összes folyó menti látnivaló megtekintését is magában foglalja, Bagantól Mingunig, valamint teljes ellátást biztosít gasztronómiai csodákkal fűszerezve.

Az exkluzív utazáshoz természetesen pazar szálloda is dukál. Mianmar egyik legszebb tengerpartján, a gyönyörű Ngapali beachen szebbnél szebb pálmafás kertekkel övezett, partmenti szállodák közül válogathatunk. Ha esetleg ráunna az ember a saját villájához tartozó feszített víztükrű medencére, valamint a tengerre néző kilátásra, netán spórolna egy keveset :D mindenképp keresse fel a néhány közelben lévő parton fekvő étterem egyikét, melyek kínálata - verhetetlen áruk ellenére - vetekedik bármelyik európai fine dining konyháéval. Egy kiadós homár, rák, vagy kókuszban pácolt barrakuda vacsora, tengerre néző kilátással, koktéllal, két főre mindössze 20-30 dollár.

A végtelen természet, és a kirándulások kedvelőinek Putaoba kell ellátogatniuk, ugyanis itt minden adott egy izgalmas kalandtúrához. Természetesen egyszerű szállásokat is találni, de annak, aki szívesen nézné a hegyeket saját jakuzzijából, vagy kandallója mellett melegedne, még egy ilyen Isten háta mögötti helyen is meg kell fizetnie a színvonalat. Ha az embert leforrázná az egy hétre számolt hétszámjegyű forintnak megfelelő ár, raftingolással, vagy vezetett hegyi túrákkal hűtheti le magát.

Ha egy milliomos módjára közlekedünk, és a szállásunk is 5 csillagos, akkor szinte kínálja magát a lehetőség, hogy néhány pazar programmal is fokozzuk az élményt.

A 40 négyzetkilóméteres területen fekvő Bagan, közel 3000 ódon templomával, pagodájával, és csedijével megannyi rejtélyt, izgalmat, és kalandot tartogat. A terület teljesen szabadon bejárható, csupán egy-két templomnál látni őröket reggel és este, akik a turisták zónabelépőit ellenőrzik, a többi 2998 templomot kis szerencsével akár teljes magányban, háborítatlanul fedezhetjük fel! A látvány naplementében, és kora hajnalban a legvarázslatosabb. A festői képhez páratlan élményt nyújt, ha korán felkelünk, és a felszálló köddel együtt, egy privát hőlégballonon emelkedünk a magasba, majd a pezsgőspoharakat összekoccintva élvezzük a felkelő nap sugarait a világ legszebb elfeledett épületei felett.

holeggballon.jpg

A ballonozáson túl a tenger szerelmeseinek is kínálkozik valami igazán egyedi program! Egy lakatlan szigeten kikötni, majd a másodikon, a harmadikon, és a nyolcszázadikon - közben pedig teljesen egyedül sétálgatni a kristálytiszta tengervízben, pálmák és mangrove fák árnyékában - egyszerűen felbecsülhetetlen élmény. Évente kevesebb mint 2000 kiváltságos látogatót fogad az Andamán-tenger gyöngyszeme, a nagyjából 800 szigetből álló Mergui szigetcsoport. Ez a relatív elszigeteltség biztosítja a táj trópusi érintetlenségét, a türkizkék tengert, a lenyűgöző korallokat. A legcsodásabb egy minden kényelmet, és kifogástalan személyzetet biztosító 95 lábas privát vitorlással bebarangolni a szigeteket, közben pedig halászni, cápákkal merülni, vagy a bálnák után eredni.

Az egyedi programok után nem marad más hátra, mint hogy az elutazásunk előtti utolsó éjszakát egy yangoni rooftop bárban töltsük, megtekintve azokat a fotókat, amiket egész utunk során privát fényképészünk készített rólunk a legjobb minőségben, ezzel is megkímélve minket a fotózgatások terhétől. Így a világ legnagyobb arany sztupájának szikrázó fényeinél, koktélozgatva tudjuk felidézni a csodás mianmari élményeket.

sakura.jpg

A privát jet, egy drága szálloda, vagy egy extravagáns vitorláson való kirándulgatás mind-mind kiváltságos dolog, a luxus tetőfoka, azonban azt gondolom, hogy mindezek ellenére a legnagyobb luxus az utazás szabadsága egy olyan országban, ami eddig rejtőzködött a világ szeme elől, és csak arra vár, hogy felfedezzék!

Ha Te is szívesen bebarangolnád az országot, hogy aztán lélegzetelállító fényképekkel térj haza, ajánljuk a Varázslatos Mianmar fotótúrát, Vámos Csaba vezetésével.

Egyéb túrák kapcsán keress minket Facebook oldalunkon!

 

 

A képekért köszönet: www.mjet.com, www.thestrandcruise.com, Ko Ko Win, Malikha Lodge, www.travellermade.com, www.sakura-tower-yangon.com/restaurant/yangon-yangon

A bejegyzés trackback címe:

https://varazslatosmianmar.blog.hu/api/trackback/id/tr2814112265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Ha bármilyen kérdésed van Mianmarral kapcsolatban, vagy csak segítségre lenne szükséged, fordulj hozzánk bizalommal. Burmai barátunk Lar Thu, vagy mi egészen biztosan tudjuk a választ! :) varazslatosmianmar@gmail.com

süti beállítások módosítása